Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z pieczarkami i serem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Pieczarki pokrój na plasterki, podduś na oleju. Dodaj łyżkę masła, podsmaż. Ostudź. Szpinak podduś na maśle na osobnej patelni. Przypraw. Zetrzyj 2 łyżki sera, resztę pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Mielone mięso dobrze wyrób z pieczarkami, szpinakiem, startym i pokrojonym serem, szynką, bułką tartą i jajkiem. Wlej wino, wymieszaj, przypraw. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij mięsną masą. Piecz godzinę w temp. 190°C. Kwadrans przed końcem pasztet przykryj folią aluminiową, jeżeli zacznie się spiekać.Źródło: Chwila dla Ciebie