Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z podrobów ze śliwkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Składniki
Rodzinna receptura, która mnie nigdy nie zawiodła. Przepis przysłała Grażyna Lubaszewska z Wałcza
Warzywa oczyść. Kurczaka i żołądki umyj. Włóż do garnka, dodaj warzywa, zalej wodą, przypraw. Gotuj do miękkości. 15 minut przed końcem gotowania dodaj oczyszczone wątróbki.
Mięsa i warzywa odcedź. Kurczaka oddziel od kości. Mięsa i warzywa zmiel. Dodaj jajka i bułkę tartą, dobrze wyrób. Przypraw.
Wsyp suszone śliwki (lub żurawinę), wymieszaj. Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę (najlepiej na babę). Piecz 45 min w 200°C.
<strong>Czas przygotowania: 95 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie