Do góry

Desery Przepis na:

Pasztet z podrobów ze śliwkami

Pasztet z podrobów ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Pasztet z podrobów ze śliwkami"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rodzinna receptura, która mnie nigdy nie zawiodła. Przepis przysłała Grażyna Lubaszewska z Wałcza

  2. Warzywa oczyść. Kurczaka i żołądki umyj. Włóż do garnka, dodaj warzywa, zalej wodą, przypraw. Gotuj do miękkości. 15 minut przed końcem gotowania dodaj oczyszczone wątróbki.

  3. Mięsa i warzywa odcedź. Kurczaka oddziel od kości. Mięsa i warzywa zmiel. Dodaj jajka i bułkę tartą, dobrze wyrób. Przypraw.

  4. Wsyp suszone śliwki (lub żurawinę), wymieszaj. Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę (najlepiej na babę). Piecz 45 min w 200°C.

  5. Czas przygotowania: 95 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń