Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny,wyśmienity pasztet. Polecam nie tylko na świąteczny stół :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mięso wieprzowe pokrój w kostkę. Zalej gorącą wodą,dodaj kostkę bulionową,liść laurowy,ziarna ziela angielskiego i jałowca.Gotuj na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Ugotowane mięso,przepuść 2 krotnie przez maszynkę do mielenia. Do mięsa wieprzowego i drobiowego dodaj jajka,kaszkę kukurydzianą,przyprawę do pasztetów,pokrojoną w większe kawałki śliwkę i brzoskwinię oraz wywar. Dokładnie wymieszaj.Dodaj zeszkloną cebulę,połącz. Wąską podłużną formę ,wyłóż papierem do pieczenia Napełnij masą.Wierz posmaruj olejem. Wstaw na około 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temp.190 stopni. Po 45 minutach pieczenia pasztet przykryj folią aluminiową.