Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z suszoną żurawiną"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Mięsa zalej wodą, zagotuj i wrzuć włoszczyznę, grzyby, ziele i liść laurowy. Gotuj przez 3 godziny. Mięso wyjmij, ostudź i pokrój na małe kawałki. W wywarze namocz kajzerkę i odciśnij. Cebulę pokrój i podsmaż. Dodaj wątróbkę i smaż 5 minut.
Mięso z bułką, grzybami, wątróbką i cebulą zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Masę połącz z jajkami. Przypraw solą, gałką, tymiankiem, majerankiem i pieprzem. Wrzuć żurawinę. Formę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę. Piecz przez godzinę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo