Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mając możliwości jedzenia kupnych pasztetów a bardzo je lubiąc, byłam poniekąd zmuszona poeksperymentować i zrobić taki pasztet, który mogę jeść. A gwarantuję, że jest jedzony i lubiany przez wiele innych osób. Jest on smaczny, tani a zarazem dietetyczny.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Na patelnię wlewam wodę z odrobiną oleju, duszę pod przykryciem pierś z kurczaka do miękkości. Odkładam do ostygnięcia. Tak samo postępuję z oczyszczoną wcześniej z błonek indyczą wątróbką. Odkładam do ostygnięcia. Obieram warzywa, myję a następnie gotuję na parze warzywa do miękkości. Odstawiam do ostygnięcia.
W robocie kuchennym rozdrabniam najpierw wątróbkę i pierś z kurczaka, przekładam do miseczki. Następnie wszystkie warzywa przekładam do misy robota kuchennego, rozdrabniam. Gdy mam rozdrobnione na drobniusieńko warzywa, dodaję rozdrobnione wątróbki z mięsem. Dodaję sól, pierz czarny, pieprz ziołowy, bazylię, tymianek i oregano. Ponownie włączam robota.
Doprawiony i wymieszany pasztet przekładam do małych (używam takich po koncentracie pomidorowym) umytych i wyparzonych wcześniej słoiczków. Pasteryzuję ok. 10 - 15 minut. Pasztet przechowuję w lodówce i w każdej chwili kiedy skończy się jeden słoiczek, wyciągam drugi. Z podanej porcji wychodzi ok. 6 - 8 takich małych słoiczków. Życzę smacznego.