Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki

Autor: slodkababeczkaks

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 19

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 269

bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

Składniki

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 15 dag stopionego masła
  • sól do smaku
  • kolorowy pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wątróbkę opłukać i oczyścić z błonek.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła.
    Smażyć na nim wątróbkę razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą.
    Przestudzić.
    Usmażoną wątróbkę z cebulą przełożyć do blendera.
    Zmiksować na gładko.
    Dodać stopione masło oraz przyprawy.
    Dobrze razem wymieszać.
    Przełożyć do słoiczków i wstawić do lodówki.
    Jeżeli chcemy pasztet przechowywać dłużej należy na wierzchu polać go sklarowanym masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń