Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla pasztetu mięsnego
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 433
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 433
Składniki
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Kaszę gotujemy wg. przepisu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Do makreli dodajemy przyprawy, pokrojone jajka na twardo, surowe jajka i bułkę tartą wymieszaną z 1/2 szkl. mleka, ugotowaną kaszę i podsmażoną cebulę. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Dodajemy posiekany koperek i pietruszkę. Przekładamy do formy keksówki wyłożonej pergaminem. Zapiekamy ok. 1h w piekarniku w 180 stopniach.