Do góry

Dania główne Przepis na:

pasztet z zielonej soczewicy i pieczarek

pasztet z zielonej soczewicy i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4322

Dodano:

Odsłon: 7337

pyszna alternatywa dla zwyklego pasztetu :)

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Soczewice wyplukac, ugotowac do miekkosci z marchewka, pietruszka i selerem. Odsaczyc soczewice na sitku, zmiksowac warzywa blenderem.

  2. Pieczarki pokroic w kostke, cebule tez, poddusic do miekkosci na wodzie, dodac do soczewicy, zmiksowac (ja nie zrobilam zupelnie gladkiej masy, bo nie lubie), dobrze przyprawic, dodac posiekana natke oraz zoltka, wymieszac.

  3. Bialka ubic na piane, dodac do masy, delikatnie wymieszac. Piec w temp. 180 stopni ok 40-50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amela 19 października 2012 Znakomity, bez grama tłuszczu, samo zdrowie! Ja też piekę pasztety warzywne, teraz wypróbuję Twój.Mniam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 14 października 2012 Do wypróbowania koniecznie jak najszybciej:)Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 14 października 2012 z podanych skladnikow 2 foremki alu jak na zdjeciu (pojemnosc jednej to 750 ml )

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 14 października 2012 Przepis ciekawy . Jaka duża foremka jest do jego upieczenia potrzebna ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń