Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z żurawiną"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36077
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 398
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36077
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 398
Składniki
Filet z indyka umyj, osusz, potem upiecz lub ugotuj do miękkości. Wątróbki wymocz, opłucz, gotuj 10 minut w bulionie. Następnie wyjmij je i przestudź. W wywarze z gotowania wątróbek namocz kajzerkę. Filet, wątróbki oraz odciśniętą bułkę zmiel trzy razy. Do masy dodaj 2 jajka, żurawinę oraz trochę pozostałego wywaru, wymieszaj.
Masę przypraw do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i gałką muszkatołową. Przełóż do dwóch foremek (8 x 22 cm). Wierzch pasztetu wygładź.
Żółtko roztrzep z mlekiem, posmaruj pasztet. Posyp go płatkami migdałowymi. Piecz ok. godziny w 180°C. Przestudź, włóż na noc do lodówki.
<strong>Justyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Naj