Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy czas nas goni i nie mamy czasu na zrobienie obiadu, polecam coś szybkiego a jednocześnie bardzo dobrego ;)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
1. Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
3. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy w małe paski.
4. Dodajmy do kurczaka.
5. Pieczarki również kroimy i dodajemy do mięsa.
6. Kukurydzę odlewamy z zalewy i przekładamy do pozostałych składników.
7. Dolewamy wodę i prużymy.
8. Wsypujemy ryż.
9. Doprawiamy curry i gotujemy do momentu aż ryż będzie dobry.
10. Risotto gotowe. 11. Smacznego.