Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję bardzo prosty sposób na przyrządzenie patisona.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1647
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1647
Składniki
Patisona kroimy w plastry. Każdy plaster maczamy w roztrzepanym jajku i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Po czym wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami. Podajemy solo lub w połączeniu z surówkami, ziemniakami czy też ulubioną kaszą z dowolnym sosem.