Do góry

Przekąski Przepis na:

patisony w panierce

Przepis dnia 2010-07-21
patisony w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3741

Dodano:

Odsłon: 12048

pyszne

Składniki

  • 2 młode patisony
  • sól
  • 2 jajka
  • mąka
  • Bułka tarta
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. obrać patisony, pokroić w plastry, wydrążyć pestki ,lekko nasolić odstawić na 15 minut, potem obtoczyć w mące jajku i w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju jak kotlety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulkawspaniala 12 października 2012 Przepis super ale niestety ja kupilam patisony których nie dalo sie pokroic,, byly tak zdrewniale,że chyba piłą bym ich nie przekroiła Jak wybierać patisony aby byly na tyle miękkie żeby można je było pokroić w plastry??

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zelwanka 24 stycznia 2012 Przepis wygląda na prosty i smaczny. Mam tylko pytanie do osób które już wypróbowały ten przepis, czy patisony tak jak bakłażany też wchłaniają tłuszcz jak gabka przy smażeniu?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 08 czerwca 2011 Wyglądają apetycznie - u mnie patisony poszły w zapomnienie, dopóki tego przepisu nie zobaczyłam - wywołał u mnie wspomnieni babcinej kuchni...mniammm. U babci były smażone na piecu kaflowym bez panierki, ale myślę, że jak zrobię te Twoje to chociaż trochę tego smaku powróci :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 04 sierpnia 2010 wyprobowalam, pycha,
jako, ze moje patisony byly bardzo mlodziutkie, to nawet nie wydrazalam pestek ani nie obieralam ich ze skory.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 21 lipca 2010 Dokładnie w taki sam sposób robię cukinię, też jest przepyszna. Twój przepis na patisony oczywiście wypróbuję. Pozdrawiam!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 21 lipca 2010 kupilam dzis patisony, jutro wyprobuje Twoj pomysl.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabriel13 21 lipca 2010 uwielbiam takie panierowane warzywa-super przepis!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 21 lipca 2010 jak zwykle można u ciebie znaleźć fajny przepis-gratuluję!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 21 lipca 2010 Znam ich smak są po prostu przepyszne!!
Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń