Do góry

Desery Przepis na:

Pavlova

Przepis dnia 2011-08-14
Pavlova

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 459

Dodano:

Odsłon: 10753

Beza z bitą śmietaną i owocami. Równie pyszna jak kaloryczna:) Przepis pochodzi ze strony: http://kotlet.tv/pavlova/comment-page-1#comment-38444

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z 150g cukru pudru i mąką ziemniaczaną na sztywno.

  2. Ułożyć masę na kształt wysokiego koła o średnicy ok 15cm. Piec przez ok 1h w temperaturze 150*C.

  3. Śmietankę ubić z łyżką cukru pudru. Ułożyć delikatnie na upieczonej i wystudzonej bezie.

  4. Na bitej śmietanie poukładać pokrojone w cienkie plasterki banany i winogrona (mogą być też inne owoce).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 04 sierpnia 2011 Spróbuję według Twojego przepisu. Tak trudno zrobić dobre bezy, żeby nie były mokre w środku, a nie spalone.
Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń