Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pęczak z grochem w sosie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Groch opłucz, zalej letnią wodą i mocz przynajmniej 5 godzin. Odcedź, przepłucz i ugotuj w osolonym wrzątku. Ostudź, zmiel w maszynce do mięsa.
Pęczak zalej 3 szklankami wrzącej wody. Gdy wchłonie cały płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika na kilka minut, żeby się lekko zaparzyła. Następnie przypraw ją solą, pieprzem, cząbrem i okraś pokrojoną, stopioną wcześniej słoniną.
Obraną i posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym smalcu. Oprósz ją mąką pszenną, podsmaż, lekko rumieniąc.
Tak przygotowaną zasmażkę rozprowadź szklanką bulionu wołowego. Zagotuj, po czym przypraw solą, pieprzem i miodem. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Podawaj jako dodatek do kaszy.Źródło: Kurier TV