Do góry

Dania główne Przepis na:

Pęczak z kiełbasą i warzywami

Pęczak z kiełbasą i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 1258

Dodano:

Odsłon: 336

Pomysł na ekspresowy i naprawdę pyszny obiad!

Składniki

  • 20 dkg kaszy pęczak
  • 1 laska długa kiełbasy np. podwawelskiej
  • kilka papryk z zalewy octowej
  • 1 marchew
  • 6-8 pieczarek
  • 1 cebula
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • papryka ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowałam 2 torebki kaszy pęczak.

  2. Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kostkę i przesmażyłam na suchej patelni. Starłam marchew na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na patelni.
    Wsypałam kaszę pęczak, wymieszałam i wszystko razem smażyłam jeszcze chwilkę.

    Paprykę wyciągnęłam z zalewy. Potrzebowałam ok. 7 kawałków. Pokroiłam w kostkę i dodałam do potrawy.

  3. Na koniec przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Przykryłam pokrywką i odstawiłam na 10 - 15 minut.

    Przed podaniem oprószyłam natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń