Do góry

Dodatki Przepis na:

Pęczotto z pieczarkami

Pęczotto z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14389

Dodano:

Odsłon: 3484

Wspaniały dodatek do obiadu zamiast ziemniaków.

Składniki

  • Kasza pęczak 1 szklanka
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Bulion warzywny 3 szklanki
  • Ser żółty starty ½ szklanki
  • Masło 2 łyżki
  • Oliwa 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki i rumienimy. Następnie wsypujemy kaszę i stale mieszając prażymy przez 10 minut. Po czym wlewamy bulion, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy na bardzo małym ogniu do odparowania. Na końcu dodajemy straty ser, posiekaną natkę pietruszki według upodobania , dokładnie mieszamy i podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 22 sierpnia Pęczak bardzo zyskuje na smaku po podprażeniu. Pycha!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń