Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na inny sposób.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35877
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 254
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 289
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35877
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 254
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 289
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia i masło. Wyrobić ręką ciasto, gdy nie będzie grudek dodać żółtka i cukier waniliowy. Jeszcze raz wyrobić, ciasto powinno być sypkie. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać dwie łyżki cynamonu i wymieszać. Wykonanie piany i składanie placka: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i suchy budyń, dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ¾ ciasta, ubić delikatnie dłonią. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie ubitą pianę a na wierzch wysypać resztę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. SMACZNEGO.