Do góry

Desery Przepis na:

Pełnoziarniste markizy z serkiem

Pełnoziarniste markizy z serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste markizy z serkiem"

Składniki

  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 jajka
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 150 g pokruszonej gorzkiej czekolady. Krem:
  • 100 g serka mascarpone
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj, ucierając po jednym jajku, aż się połączą. Mąkę przesiej do miski i przesyp do masła z jajkami. Dokładnie wymieszaj. Dodaj pokruszoną czekoladę. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.

  2. Wytnij krążki i ułóż je na blachach. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 20 minut, aż się zezłocą. Gdy się upieką, odstaw do ostygnięcia.

  3. Zrób krem: serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Możesz (niekoniecznie) dodać 2 łyżki ubitej śmietany. Przełóż ciasteczka kremem.

  4. Czas przygotowania: 60 minut • porcja: 382 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 4 osób

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń