Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne bułeczki-supełki...czegóż chcieć więcej na śniadanie? :)
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i zlać wodą, pozostawić na kilka minut. W misce wymieszać ze sobą wszystkie 3 mąki i sól. Do rozpuszczonych drożdży wsypać mąki i wymieszać. Następnie dodać oliwę i siemię lniane i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po upływie 75 min. ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Z każdej zrobić wałek i "zawiązać supełek". Przełożyć na blachę i pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować mlekiem. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!