Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne w sosie ze świeżych pomidorów, z nutą bazylii, świeżą natką pietruszki i czosnkiem.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Sparzone i pokrojone na małe kawałki pomidory dusić bez tłuszczu w szerokim rondlu bez przykrycia, aż woda odparuje i w rondlu pozostanie gęsta pulpa.
Do sosu dodać przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki i posiekaną natkę pietruszki. Całość dusić jeszcze przez około 5 minut.
Do sosu dodać ser żółty i wymieszać dokładnie, aby się rozpuścił. Zaproponowałam ser edamski, ponieważ łatwo się rozpuszcza.
Do sosu dodać makaron i całość wymieszać.