Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste w przygotowaniu danie, troszkę pikantne z dodatkiem pieprzu cytrynowego, który bardzo wzbogaca całość potrawy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Mięso opłukać pod zimną wodą, pokroić w kostkę, przyprawić dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać i odstawić na 20 min. Makaron ugotować al'dente, paprykę opłukać i pokroić w kostkę. Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut następnie wyjąć z wody i pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię z 2 łyżkami oleju i przesmażyć mięso. Następnie przełożyć do garnka. Podlać rosołem i dusić 5 minut. W tym czasie obrać i pokroić w piórka cebulę. Przesmażyć ją na łyżce oleju do zrumienienia. Dodać do niej paprykę i grzyby mun. Smażyć razem 2 minuty. Przełożyć do mięsa dusić razem około 4 minuty. Dodać makaron, wszystko razem wymieszać. Skrobię rozmieszać w 1/4 szkl. zimnej wody dodać do makaronu, doprowadzić do wrzenia i ściągnąć z ognia. Na końcu już bez gotowania dodać jogurt naturalny, całość wymieszać i rozkoszować się naprawdę fajnym daniem.