Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z kalafiorem

Penne z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 277

Dodano:

Odsłon: 14435

Pyszne, szybkie danie, na podstawie oryginalnego włoskiego przepisu.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Różyczki kalafiora gotujemy al dente.

  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią pokrojonego pora.

  3. Łyżką cedzakową wyciągamy kalafior z wody i wrzucamy go na patelnię.

  4. W wodzie, która została nam po kalafiorze gotujemy makaron.

  5. Na patelnię dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy.

  6. Ugotowany makaron również dodajemy na patelnię wraz z odrobiną wody, mieszamy wszystkie składniki razem i gotujemy jeszcze chwilę pod przykryciem, czekając aż sos zgęstnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natiurel 16 października 2014 Bardzo dobry przepis , ponieważ z dodatkiem
kalafiora , danie nie jest suche , co ulatwia
przyswajanie posiłku , bardzo dobrze .

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 03 kwietnia 2013 Czy to po zjedzeniu tej potrawy ma się taki wytrzeszcz oczu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulenka34 23 marca 2012 co otwieram wiadomości to na twój przepis. ty masz chyba dziecko za dużo czasu .... ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń