Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Penne z łososiem i szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Składniki
60 minut • Porcja 700 kcal • Koszt porcji ok. 6 zł • Przepis dla 4 osób
Makaron penne ugotuj w posolonej wodzie na półmiękko. Następnie go przepłucz, odcedź i wymieszaj z łyżką oliwy.
Łososia pokrój w plastry. Do naczynia żaroodpornego wsyp połowę makaronu, rozłóż na nim rozmrożony, odciśnięty szpinak. Poukładaj na nim plastry łososia. Na wierzch wyłóż pozostały makaron.
Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną i serami. Dopraw do smaku.
Jajeczno-serowym sosem zalej powierzchnię makaronu.
Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj około 40 minut. Gotowe danie udekoruj gałązkami koperku.Źródło: Kobieta i życie