Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli takie, gdzie białko jest ściete, a żółtko płynne. Moja pikantna wersja. :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 197
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5167
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 367
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 85
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 197
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5167
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 367
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 85
Składniki
Mocno rozgrzać tłuszcz na patelni. Wbić jajka uważając, by nie uszkodzić żółtek. Zmiejszyć ogień. Doprawić jajka przyprawami. Polewać wierzch gorącym tłuszczem, aby górna warstwa białka sie ścięła. Na moment przykryć przykrywką, by miec pewność, że białko "doszło". Zdjąć ostrożnie z patelni, nim żółtka sie zetną.
Najlepiej smakuje z kartofelkami posypanymi koperkiem. smacznego! :)