Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Perliczka pieczona z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 133
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 133
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
Perliczkę lub kurczaka natrzyj zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i marynatą, odstaw na noc. Warzywa i owoce obierz, pokrój.
W naczyniu żaroodpornym ułóż drób, polej masłem, piecz w temp. 180°C 1,5 godziny, polewając tłuszczem. Szpinak uduś na maśle.
Na 5 minut przed końcem pieczenia ułóż w brytfance warzywa i owoce, a na drobiu szpinak. Gotowe danie posyp natką.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień