Do góry

Dodatki Przepis na:

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Autor:

Przepisów i artykułów: 222 Ocena: 2040

Dodano:

Odsłon: 627

Zamiast bazylii, aromatyczny, ostry czosnek niedźwiedzi. Smakuje rewelacyjnie jako dodatek do gnocchi czu makaronu. Można przechowywać w lodówce ok. 10-14 dni. Z podanych składników powstaje ok. 200g pesto.

Składniki

  • 1 pęczek czosnku niedźwiedziego
  • 30g orzeszków piniowych
  • szczypta soli
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 60-80 ml oliwy z oliwek
5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek umyć, osuszyć i pokroić. Zmiksować razem z solą i orzeszkami piniowymi na puree. Dodać parmezan i oliwę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń