Do góry

Dodatki Przepis na:

Pesto z oregano

Pesto z oregano

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 3546

Dodano:

Odsłon: 7165

Pesto to nic innego jak sos, który idealnie nadaje się do makaronów, pieczywa, serów lub sałaty...

Składniki

  • oregano 1 garść
  • płatki migdałowe 30 g
  • oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól 1/3 łyżeczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oregano dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Do blendera przełożyć oregano, dodać obrany ząbek czosnku, płatki migdałowe i sól. Całość zlać oliwą i zmiksować na jednolitą pastę. Pesto z oregano jest smacznym dodatkiem do chlebka :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Aarde 15 czerwca Wow, bardzo ciekawy przepis! Oregano to samo zdrówko. Przepis wrzucam do mojej książki kucharskiej :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń