Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pesto z rzeżuchy z ziarnami słonecznika"
...ale pyszny.
Odsłon: 702
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 360
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 159
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5129
...ale pyszny.
Odsłon: 702
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 360
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 159
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5129
Składniki
Rzeżuchę umyj, osusz. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Słonecznik upraż na patelni bez tłuszczu, mieszając. Ostudź.
Rzeżuchę, słonecznik, czosnek, ser, skórkę i sok z cytryny zmiksuj. Stopniowo cienką strużką wlewaj olej, miksując (jeżeli pasta jest zbyt sucha, dodaj jeszcze olej). Przypraw solą i pieprzem.
Wlej do słoika, polej olejem – tak przygotowane pesto możesz przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Czas przygotowania 10 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie