Do góry

Desery Przepis na:

Pianka

Pianka

Autor: doris20

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 59

Dodano: 01.04.2011

Odsłon: 28699

słodkie i bardzo dobre.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mleka, mąki, żółtek, cukru kryształu, cukru waniliowego, kokosu ugotować budyń. Masło utrzeć i połączyć z przestudzoną masą budyniową.

  2. Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą galaretkę i dobrze wymieszać. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią żelatynę z galaretką.

  3. Przełożenie ciasta: ciasto - połowa masy - owoce ananasa - pozostała część masy - pianka - starta czekolada.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń