Do góry

Desery Przepis na:

Pianka bananowo-truskawkowa

Pianka bananowo-truskawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3980

Dodano:

Odsłon: 1031

Pyszny, mega owocowy, lekki i prosty w wykonaniu deserek:) W sam raz na ciepłe dni:)

Składniki

  • Na około 4 porcje (w zależności od wielkości pucharków): 4 średnie banany
  • 150 g truskawek
  • 250 ml mleka
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 150 ml wody
  • Opcjonalnie do przyozdobienia: banan i wiórki kokosowe
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Galaretkę mieszamy dokładnie w 150 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia.
    Banany obieramy ze skórki, truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Owoce wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko i blendujemy dokładnie. Wystudzoną galaretkę wlewamy do owoców, dokładnie mieszamy i przelewamy do pucharków. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
    Można przyozdobić bananem obtoczonym we wiórkach kokosowych.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń