Do góry

Desery Przepis na:

Pianka jogurtowa

Pianka jogurtowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Pianka jogurtowa"

Składniki

  • 10 dag czekolady gorzkiej
  • 5 dag czekolady mlecznej
  • 5 dag płatków kukurydzianych
  • skórka cytrynowa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 700 ml jogurtu naturalnego
  • 300 ml kremówki
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 10 płatków żelatyny
  • 2 łyżki likieru brzoskwiniowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuścić. Formę wyłożyć folią, posmarować olejem. Do czekolady dodać pokruszone płatki kukurydziane, wymieszać, rozprowadzić masę w formie. Wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć. Brzoskwinie odsączyć, podzielić na części, 3 połówki zmiksować z 4 łyżkami soku. Dodać jogurt, cały cukier, skórkę, likier, i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Ubić śmietanę, dodać do masy, gdy zacznie się ścinać.

  2. Połowę kremu przełożyć do formy, ułożyć na nim brzoskwinie, przykryć pozostałą masą. Wstawić do lodówki.

  3. Jeśli ten deser będą jadły dzieci, zrezygnuj z alkoholu, a dodaj jakiś olejek np. migdałowy.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń