Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka z buraków"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 689
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 106
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 472
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 689
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 106
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 472
Składniki
Buraki ugotuj, schłódź, obierz i pokrój. Włóż do blendera, dodaj śmietankę i jajka. Całość dobrze zmiksuj. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.
Filiżanki posmaruj masłem, wlej masę buraczaną do jednej trzeciej ich wysokości. Włóż do brytfanki wypełnionej niewielką ilością wody. Piecz w temperaturze 180° C przez około 30 minut.Źródło: Na żywo