Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, bez pieczenia - z sezonowymi owocami.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Składniki
Zmielić sucharki, połączyć z nitellą i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2 galaretki (tutaj cytrynowe) rozpuścić w 0,5l gorącej wody,i ostudzić do momentu aż lekko zacznie tężeć. Pozostałe 2 galaretki (tutaj truskawkowe) rozpuścić w/g przepisu i ostudzić
Schłodzone mleczko ubić i na końcu (ciągle ubijając) dolewać tężejącą galaretkę cytrynową.
Wylać piankę na nutellowy spód i wyrównać.
Rozłożyć na piance owoce (truskawki) i zalać 2 tężejącymi galaretkami truskawkowymi. Włożyć do lodówki.
Piankę można również podawać na spodzie biszkoptowym czy herbatnikach lub bez żadnego spodu. Owoce także mogą być w wymieszane z pianką.:) Zależy od inwencji i pomysłu. Polecam!