Do góry

Desery Przepis na:

Piankowiec

Piankowiec

Autor: asiunia54

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 374

Dodano: 04.03.2010

Odsłon: 1157

Pyszne i lekkie ciasto. Znakomicie nadaje się na deser.

Składniki

  • mleko skondersowane niesłodzone, 1 puszka
  • galaretki truskawkowe lub wiśniowe, 2 op
  • galaretki agrestowe, 2 op
  • galaretka pomarańczowa, 1 op
  • biszkopty, 1 op
  • owoce
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szkl gorącej wody, tak samo zrób z galaretkami wiśniowymi. Ostudzić, wstawić do lodówki. Mleko skondersowane rozlać do dwóch naczyń, ubić mikserem aż do uzyskania puszystej piany.

  2. Jedną część mleka połączyć z galaretką czerwoną, a drugą część z zieloną. Biszkopty wyłożyć na blachę, wylać część czeroną, a następnie zieloną. Można ułożyć owoce. A na koniec zalać to galaretką pomarańczową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń