Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piankowy blok z truskawkami i białą czekoladą"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 157
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 157
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Składniki
Obie galaretki rozpuść w 375 ml gorącej wody, odstaw na 2 godziny. Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki, ew. większe owoce pokrój na połówki. Mleko skondensowane ubij mikserem na puszystą piankę. W czasie ubijania powoli dolej tężejącą galaretkę.
Truskawki ułóż w podłużnej foremce. Zalej przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na 5 godzin. Czekoladę zetrzyj na grube wiórki. Konfiturę podgrzej, przetrzyj. Gotowy blok wybij z foremki. Wierzch posmaruj konfiturą i posyp wiórkami czekolady.Źródło: Naj