Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowiec z jabłkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 187
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 187
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą jasnokremową masę. Nadal ucierając, kolejno wbij do niej jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Potem wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do ucieranej masy.
Jabłka obierz, przekrój wzdłuż na pół, wytnij gniazda nasienne. Połówki jabłek gęsto natnij po wypukłej stronie. Natychmiast skrop owoce sokiem z cytryny.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozsmaruj na spodzie przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż połówki jabłek, wypukłą stroną do góry.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut. Po wyjęciu ciasto wystudź i oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj