Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w piątek pada deszcz, jest zimno i już nic mi się nie chce, a coś gorącego zdrowego na ząb by się przydało...
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1166
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1166
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Do garnka wlewam wodę i wrzucam mrożone warzywa. Gotuję 10 minut i dodaję przecier. Gotuję jeszcze 5 minut i wlewam na talerze. Czarny ryż to nadwyżka z obiadu z tego tygodnia - przechowywana w lodówce - dodaję po łyżce lub dwie na każdy talerz. i już ! Tak to można gotować codziennie :))
Aneks: W kwietniu zwykle korzystam z marketowych gotowców, bo nowych jeszcze nie ma, a moja zamrażarka już pusta. Znalazłam taką perełkę - mrożone bezpośrednio po zebraniu i żadnych zbędnych dodatków. A przepis na przecier mam na swoim profilu kucharza DomowaPiwniczka :) i w książce kucharskiej "Pomidor:) "