Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartościowe odżywczo i smaczne danie.
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 575
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 575
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Wodę odlać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek, cebulę i chili drobno pokroić i zeszklić w garnku na oleju. Dolać szklankę wody. Dorzucić umytą i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić wszystko pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i ciecierzycę. Dusić jeszcze do znacznego zredukowania zawartości płynu w garnku. Nabrać chochelką nieco wywaru. Rozprowadzić w nim mąkę i wlać do garnka. Chwilę jeszcze gotować. Podawać oczywiście z ugotowanym makaronem.