Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piccata z oliwkami i czerwoną papryką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Rozgrzewamy dużą patelnię na średnim ogniu. Przygotowujemy kotleciki sojowe zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy. Obtaczamy w mące i smażymy przez około 2 minuty na patelni z taką ilością oliwy, by pokrywała równomiernie dno. Usmażone kotleciki odkładamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową.
Na tej samej patelni przygotowujemy sos. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz czosnek i smażymy przez około 5 minut. Następnie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy sól, pieprz i tymianek. Ponownie gotujemy i zmniejszamy temperaturę, by sos zredukował swoją objętość o połowę. Dodajemy oliwki i paprykę. Gotujemy przez około 3 minuty.
Przygotowane warzywa skrapiamy sokiem z cytryny i wyłączamy palnik. Gotujemy całe ziemniaki. Wystudzone kroimy w kostkę. Ciepłe sojowe kotleciki podajemy z ziemniakami i przygotowanymi wcześniej warzywami z sosem.Źródło: Świat Seriali