Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejne danie z tych które pamiętam z domu rodzinnego. Pyszne, proste i nieskomplikowane.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
Składniki
Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki, które kroimy w drobną kostkę.Podobnie postępujemy z cebulą i obie te rzeczy podsmażamy na maśle aż nieco zmiękną. Do ogonków z cebulą wbijamy 3jajka, doprawiamy solą i pieprzem, robimy dobrze ściętą jajecznicę:-)))
Gdy mamy już gotowy farsz w postaci jajecznicy wypełniamy nim kapelusze pieczarek. Na dużej patelni roztapiamy trzy łyżki masła układamy pieczarki, przykrywamy pokrywką. Po krótkiej chwili dodajemy kilka kropel sosu sojowego grzybowego i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy. Pieczarki dusimy około 30minut pilnując aby się nie przypaliły. Zwyczajnie podlewamy je wodą w niedużych ilościach. Możemy je podać z : posiekaną świeżą pietruszką, kotletem drobiowym lub barszczykiem bądź wszystkim naraz :-))))