Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faczerowane

Pieczarki faczerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1530

Dodano:

Odsłon: 3353

To kolejne danie z tych które pamiętam z domu rodzinnego. Pyszne, proste i nieskomplikowane.

Składniki

  • Pieczarki 50dag
  • Jajka 3szt
  • Masło 4łyżki
  • Cebula 1duża
  • Sos sojowy grzybowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki, które kroimy w drobną kostkę.Podobnie postępujemy z cebulą i obie te rzeczy podsmażamy na maśle aż nieco zmiękną. Do ogonków z cebulą wbijamy 3jajka, doprawiamy solą i pieprzem, robimy dobrze ściętą jajecznicę:-)))

  2. Gdy mamy już gotowy farsz w postaci jajecznicy wypełniamy nim kapelusze pieczarek. Na dużej patelni roztapiamy trzy łyżki masła układamy pieczarki, przykrywamy pokrywką. Po krótkiej chwili dodajemy kilka kropel sosu sojowego grzybowego i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy. Pieczarki dusimy około 30minut pilnując aby się nie przypaliły. Zwyczajnie podlewamy je wodą w niedużych ilościach. Możemy je podać z : posiekaną świeżą pietruszką, kotletem drobiowym lub barszczykiem bądź wszystkim naraz :-))))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń