Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 797 Ocena: 15590

Dodano:

Odsłon: 14663

Smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • 15 dużych pieczarek
  • sól
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka ostra
  • 100 g prosciutto
  • mozzarella
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • kilka suszonych pomidorów z oliwy
  • po łyżce świeżych ziół (oregano ,bazylia ,natka)
  • łyżka gęstej śmietany
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki po opłukaniu osuszyłem , wyciąłem korzonki , posoliłem od środka i z zewnątrz.
    Farsz : starty parmezan , drobno posiekany czosnek , posiekaną papryczkę , pokrojoną na drobno szynkę prosciutto , rozdrobniona na drobno mozarellę , posiekane oliwki i suszone pomidory wraz z posiekanymi ziołami wymieszałem w misce. . Dodałem śmietanę i ponownie delikatnie wymieszałem.
    Tak przygotowany farsz odstawiłem na krótko do lodówki. Następnie nałożyłem farsz do pieczarek , tak aby powstał „ kopczyk” . Pieczarki wyłożyłem na blachę z papierem do wypiekania. Rozgrzałem piekarnik do temp. 180 stopni . Zapiekałem ok. 25 minut.
    Podałem na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 25 lipca 2014 W Twoim wydaniu to nawet pieczarka wygląda jak istne dzieło sztuki. Wspaniałe, smaczne i aromatyczne! :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń