Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Autor: Aisab1982

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 85

Dodano: 30.11.2010

Odsłon: 3011

szybko, tanio, bardzo proste

Składniki

  • pieczarki duże, 10 szt
  • ser żółty najlepiej gouda
  • KIEŁBASA PODWAWELSKA, 1 laska
  • Bułka tarta
  • jajko, 1
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, obrać ze skóry i łyżeczką wyskrobać uważając żeby nie przebić.

  2. ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kiełbasę pokroić w małą kostkę.

  3. Do pieczarek nałożyć farszu. Panierować 2 razy ( dokładnie żeby ser nie wypłynął podczas smażenie). Smażyć na głębokim tłuszczu. Można podawać również podgrzane w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna115 02 października 2014 bardzo lubię takie faszerowane pieczarki :-) i dzięki Tobie przypomniało mi się jak są one smaczne, bo nie robiłam dobrych kilka lat :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń