Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki faszerowane bryndzą i owinięte boczkiem"
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 312
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 312
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Składniki
Pieczarki oczyść i obierz ze skórki. Odkrój grzybom nóżki i tylko same nóżki posiekaj jak najdrobniej.
Szalotkę i czosnek obierz z łupin i również drobno posiekaj. W pomidorach natnij skórkę na krzyż, sparz je wrzątkiem. Gdy nieco ostygną, obierz je ze skórki, usuń nasiona, a twardy miąższ pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim siekaną cebulę szalotkę oraz czosnek. Następnie dorzuć na patelnię posiekane pieczarki oraz tymianek i chwilę smaż razem.
Po kilku minutach przełóż zawartość patelni do miski i pozostaw do przestudzenia. Następnie dodaj ser, pomidory, trochę soli oraz pieprzu i wymieszaj.
Kapelusze pieczarek wypełnij przygotowanym farszem i składaj po dwa, nadzieniem do siebie. Każdą parę owiń plastrem boczku i zepnij szpadką do szaszłyków.
Opiekaj na grillu ze wszystkich stron ok. 25 min, po czym od razu podawaj.
<strong>: 50 minut. Porcja: 358 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie