Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane ricottą"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7974
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7974
Składniki
ok. 40 minut • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis na 4 porcje
Oczyść pieczarki. Delikatnie odłam lub odkrój nóżki i pokrój je na drobne kawałki.
Orzechy włoskie upraż na suchej patelni. Gdy przestygną, pokrój je na drobne kawałki.
Suszone morele i dymkę pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z wcześniej pokrojonymi nóżkami pieczarek. Dołóż do tego ser ricotta, uprażone orzechy i posiekaną niezbyt drobno bazylię. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
Główki pieczarek ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko skrop olejem i powkładaj do nich przygotowane nadzienie.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Podawaj z zapieczoną bagietką (możesz ją natrzeć przekrojoną główką czosnku).Źródło: Kobieta i życie