Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3220

Dodano:

Odsłon: 3265

Idealna przekąska.

Składniki

  • 500 g pieczarek,
  • 500 g mrożonego szpinaku,
  • cebula,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki masła,
  • 30 dag żółtego sera
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, oczyścić, odciąć trzonki. Trzonki pokroić na małe kawałki, podsmażyć na maśle bądź oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulę. Na końcu dodać szpinak i chwilę dusić. Farsz przyprawić. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy kapelusze pieczarek. Napełniamy je farszem szpinakowym. Posypujemy startym na tarce serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń