Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki faszerowane szpinakiem"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Grzyby oczyścić, trzony wyciąć. Szpinak umyć, przebrać. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę i posiekany czosnek.
Dodać szpinak. Dusić pod przykryciem, przyprawić solą, pieprzem, bazylią i sokiem z cytryny. Wymieszać z serkiem topionym. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w wąskie paski. Dodać do szpinaku.
Grzyby wstawić do piekarnika (200°C). Piec ok. 10 minut, wyjąć, nadziać szpinakiem, wstawić jeszcze na 5 minut do pieczenia, posypać parmezanem.
Do potrawy najlepiej nadają się pieczarki odmiany portobello – są bardzo duże. Można je dostać w supermarketach.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium