Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczarki z dodatkiem... majonezu! Postanowiłam troszkę zaszaleć w kuchni i wyszło coś wspaniałego a zarazem prostego. Smakuje dobrze z piersią z indyka, ale nie tylko ;) Przepis nie ma zdjęcia, bo nie zdążyłam zrobić. Wszystko było zjedzone raz-dwa! ;) Można jeść na zimno lub na ciepło :)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 262
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 355
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 262
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 355
Składniki
Skroić pieczarki w paski, cebulkę w kostkę. Cebulkę podrumienić na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Następnie wrzucić pieczarki, zalać 100 ml wody i dusić pod przykryciem do miękkości często mieszając. Potem zdjąć przykrywkę, posolić dużą szczyptę, dodać pół łyżeczki ziół prowansalskich, popieprzyć wg uznania, wymieszać. Po ok. 2 min dodajemy śmietanę, mieszamy. Po kolejnych 2 min zdejmujemy z gazu, dodajemy majonez, mieszamy i gotowe! Smacznego!