Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 46324

Dodano:

Odsłon: 2858

Prosta, ale zarazem bardzo smaczna przekąska.

Składniki

  • pieczarki 12 szt
  • masło 1 łyżka
  • cebula 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  • nać pietruszki 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
  • smalec 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, oddzielić trzony, kapelusze lekko wydrążyć, posolić, posypać pieprzem. Trzonki i wydrążone części pieczarek drobniutko posiekać, udusić na maśle wraz z drobno posiekaną cebulą. Gdy będą miękkie, dodać surowe jajko, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki. Masę dokładnie wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu do zapiekania z dodatkiem tłuszczu i odrobiny wody. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.

    Podawać na ciepło z chrzanem (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-chrzan-wielkanocny,105698.htm)

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 23 kwietnia 2014 Akurat mi pieczarki "zalegają" w lodówce, chyba jutro zrobię. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń