Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2073 Ocena: 46365

Dodano:

Odsłon: 14915

Przepis dla dwóch osób

Składniki

  • 6 dużych pieczarek
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • ketchup
  • ser mozarella
  • sól i pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Przygotowujemy mięso mielone tak jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc dołek na kroplę ketchupu i ser. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń