Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki panierowane.

Pieczarki panierowane.

Autor: bozka44

Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 2267

Dodano: 01.03.2014

Odsłon: 4282

Wspaniale danie na zimno i na goraco, z chlebkiem z maselkiem albo z ziemniakami, jako obiad lub jako kolacja. Troche pracochlonne, ale dla tej przyjemnosci warto sie troszke pobawic w kuchni.

Składniki

  • Dla dwoch osob, 12 sporych pieczarek, ja uzylam brazowych
  • sol, maka zytnia, 2 jajka, bulka tarta
  • olej rzepakowy
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z pieczarek wylamac nozki, kapelusze obrac, dokladnie umyc, troche osuszyc, posolic, panierowac w mace, jajkach, bulce tartej.

  2. Smazyc na oleju na zloty kolor z obu stron i zajadac :-)

    Strasznie dooobre.....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 05 marca 2014 Ja tak podaję boczniaki, ale pieczarki też pewnie są pyszne :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 marca 2014 Pycha ! z brązowych nie robiłam, jak dostanę to koniecznie zrobię :) miłej niedzieli :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Udziec 02 marca 2014 są boskie,takie robię i moment znikają:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka555ma 02 marca 2014 Lubię takie pieczareczki a nawet dodaję je na wigilię i znikają.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń